Environmental Connections

Designed by Zaha Hadid Architects, the 185,643 square meter Infinitus Plaza defines a gateway to the new Baiyun Central Business District in Guangzhou, China, and features a number of unique façade elements.

Photograph by Liang Xue

The project incorporates external perforated aluminum shading panels to optimize reductions in solar heat gain, along with double-insulating low-E glazing to provide effective shading and heat insulation. This helps ensure good natural light throughout the building while reducing solar heat gain and energy consumption. The building also is powered by photovoltaics. Jangho was the façade contractor.

Infinitus Plaza was designed and constructed to LEED Gold certification and the equivalent 3-Stars of China’s Green Building Program. Life cycle carbon emissions are calculated at 15.3% embodied carbon and at 84.7% operational carbon emissions. More than 25,000 tons of recycled materials were used in the project’s construction, including glass and aluminum alloy profiles, among others.

This entry was posted in Project of the Month and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.